dissabte, 7 de maig de 2016

LES FESTES DE MAIG

La Cremada del Dimoni és la festa tradicional més important de Badalona, i és l'acte central de les Festes de Maig que se celebren les primeres setmanes del mes de maig.
El 10 de maig a partir de les deu de la nit té lloc a la Rambla de Badalona, davant del mar, el piromusical i la Cremada del Dimoni, que és la culminació d'un seguit d'actes que conformen la Nit de Sant Anastasi. 
La Generalitat va declarar la Cremada festa d'interès turístic el 1991.

Aquesta tradició va començar l'any 1940. La van crear els membres de la confraria de Sant Anastasi a partir del que sembla que els pescadors van fer molts anys abans: cremar a la platja una figura grossa, que segurament era un mascaró de proa vell.

Normalment els dimonis van relacionats amb els esdeveniments polítics, econòmics i socials que marquen l'any. Aquest any representa un titella que s'ha deixat anar dels seus fils. És el segon cop que és una figura femenina. La primera vegada va ser l'any 2002. 

Aquests dies hi ha moltes activitats. Aquí les trobareu totes. Animeu-vos a anar-hi i expliqueu-les!

7 comentaris:

 1. Dissabte 7 de maig vaig anar a veure els gegants com ballaven. Aquest any hi havia molts gegants!

  ResponElimina
 2. El dia 10 vaig anar amb els meus avis i la meva cosina a un restaurant a sopar i vam veure els gegants però plovia molt i estaven tapats amb plàstics !!! Ens van donar moltes bengales però la cremada del dimoni es va anular!!!

  ResponElimina
 3. EL dia 10 vaig anar fins a la Rambla per veure cremar la dimonieta i quan ja estàvem xops de cap a peus es va suspendre la cremada per la pluja!!!!
  L'endemà hi vam tornar i em van agradar molt els focs acompanyats de la música d'algunes pel·lícules que els meus pares han vist i jo no.

  ResponElimina
 4. Aquest any per a mi la dimonia volia donar-nos un missatge perquè representa un titella però que és lliure.☺☺☺

  ResponElimina
 5. El dimarts dia 10, plovia molt, va està tot el dia plovent i no el van cremar perquè es va suspendre la cremada. I el van cremar el dia 11 a la nit.
  Vaig anar amb els meus pares i el meu germà. Primer vam anar a sopar i desprès vam anar a veure els petards. Em va agradar molt, va ser molt divertit! Van sonar músiques molt xules, com la d’Star Wars. Desprès van cremar el dimoni i va anar caient. Primer va caure la ma esquerra, desprès l’altre ma., tot seguit va caure el nas i desprès tota la cara. Fins que va caure tot el dimoni!
  Jo m’ ho vaig passar molt bé i una vegada més he anat a la cremada del dimoni!!!!

  ResponElimina
 6. LA DIMONIETA NO ES CELEBRA
  Dimarts 10 de Maig, el dia que anaven a cremar la dimonieta, com cada any, però s’ha posat a ploure molt i de cop i volta a meitat del camí per anar a casa meva va començar a ploure, un quart d’hora desprès va parar i vam baixar al parc amb una companya de classe que es diu Lucia. Vam estar saltant a la corda quan una altre vegada va tornar a ploure i ho va estar fent 5 o 6 cops mes, de cop i volta va començar a ploure molt i vam pujar a casa i la mare ens va dir que no hi aniríem , a mi m’anaven a comprar un gelat i com ja no anàvem el vaig comprar al Caprabo, un mini súper. Temps desprès vam veure al facebook, una xarxa social, un noi que estava on la dimonieta va dir que es va suspendre la festa, també va dir que l’ajuntament ho havia aplaçat pel dia 11 de Maig. I el dia de Sant Anastasi es va cremar la dimonieta i els petards van ser espectaculars.

  ResponElimina
 7. Dimecres 10 a la nit vaig anar a la cremada del dimoni. Els petards eren molt bonics. I sonaven bandes sonores. Jo els veia desde la sorra.
  El Dissabte 21 vam fer una cercavila desde l’Ajuntament fins a la plana.Hi havia dracs i capgrossos d’altres escoles de Badalona. La nostra dragoneta l’Espurna també va anar-hi i amb la colla pugui-pugui. Jo anava a la cua,mullant la gent.
  Dissabte 7 a la nit vam anar al passeig marítim per veure un espectacle d’uns titelles gegants.Hi havia dues girafes i dos elefants. Eren tan grans que els feien moure varies persones amb unes menes de bicicletes. Els elefants tiraven de tant en tant per les trompes com vapor d’aigua.
  Les festes de maig em van agradar molt!!!

  ResponElimina